Harbeth

Harbeth logo
 

RosewoodP3ESRHarbeth maakt al meer dan 40 jaar de muzikaalste luidsprekers ter wereld. Hun ‘Monitor’ serie modellen worden al jaren gebruikt door de BBC. Bijzonder is dat de ‘Domestic’ modellen technisch identiek zijn en in de huiskamer net zo goed presteren als hun broertjes in de studio.

Een muzikale en meeslepende weergave, een enorme openheid en natuurlijkheid en een hoge nauwkeurigheid zonder vermoeidheid: Harbeth levert de ultieme luisterervaring. Bereid je voor op het compleet herbeleven van je gehele muziekcollectie.  Voor veel muziekliefhebbers is Harbeth een ‘eindpunt’ in hun ontdekkingstocht naar de ultieme luidspreker.

“The Harbeth Monitor 30.1 is the best compact two-way speaker system I have ever heard, regardless of design type, cost, or complexity.”Paul Seydor, The Absolute Sound

31Harbeth_30.1Van de P3ESR ‘schoenendoos’ tot de machtige Monitor 40.2: iedere Harbeth is een unieke combinatie van traditie en technologie. In de klassieke behuizingen vind je ‘s werelds beste drivers en middels de computer ontworpen en geoptimaliseerde wisselfilters. Het is deze zeldzame combinatie van beproefde en geavanceerde technologie die het natuurlijke geluid geeft waar Harbeth beroemd mee is geworden.

Het hart van iedere Harbeth is hun unieke RADIAL™ conustechnologie. RADIAL™ is een enorme stap voorwaarts in luidsprekertechnologie – niets verslaat het materiaal in zijn ‘erbij aanwezig zijn’ ervaring.

“Alan Shaw’s new Super HL5 plus is one of the most beautiful-sounding speaker systems I’ve heard since the original Quad electrostatics.” Paul Seydor, The Absolute Sound

Voor een overzicht met informatie en specificaties van alle modellen, bezoek de Harbeth websiteHarbeth XD Series: eXtended DefinitionDe Harbeth XD-serie is geïntroduceerd in mei 2020. Na de succesvolle lancering van de 40th-anniversary modellen, die voor een gelimiteerde tijd beschikbaar waren, hebben de overduidelijke verbeteringen ook geleidt tot een definitieve nieuwe lijn. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de gelimiteerde modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. Naast deze verbeteringen is ook het wisselfilter voor de P3ESR XD verder doorontwikkeld.

In een gesprek met Alan Shaw vertelt hij dat de verschillen tussen de nieuwe XD-series en de 40th-anniversary modellen minimaal zijn. Als je de specificaties nauwkeurig bestudeert dan zal je geen verschil kunnen ontdekken. Immers de woofers, tweeters, afmetingen, behuizing zijn identiek. De specificaties vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal, maar Alan bevestigt “If it ain’t broke don’t fix it”. De 40th-anniversary modellen vierden een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Harbeth en zijn met recht een gelimiteerde serie. De nieuwe XD modellen nemen het stokje weer over en gaan verder waar het jubileummodel is gestopt.

Harbeth heeft vele awards gewonnen in het meer dan 40-jarige bestaan en werd opnieuw bekroond met ‘Best Loudspeaker of the Year 2019’. Innovatie bij Harbeth is een belangrijke motivator in de bedrijfsfilosofie. De historie is zeer van belang om het ontwerp van de luidsprekers in de toekomst te verbeteren.


40th Anniversary Limited Edition modellen


Harbeth 40th Anniversary SHL5plus

Harbeth 40th Anniversary SHL5plus

Harbeth bestond in 2017 40 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden! Om deze reden brachten zij  speciale ‘40th Anniversary Limited Edition‘ versies van een aantal van hun modellen op de markt.

Deze gelimiteerde versies hebben niet alleen een prachtig exclusief fineer, maar ook de volgende bijzonderheden:

  • Luxe ’40th Anniversary Limited Edition’ badge op grille, baffle en achterzijde (magnetisch op de grille)
  • WBT NextGen aansluitingen
  • Audiofiele polypropyleen condensatoren in het wisselfilter
  • Custom bi-wire links voor de SHL5plus
  • Custom Harbeth interne kabel

Harbeth C7ES-3 40th Anniversary

Harbeth C7ES-3 40th Anniversary

De 40th Anniversary gelimiteerde Harbeth modellen zijn:

  • Harbeth P3ESR 40th Anniversary in Olive wood
  • Harbeth M30.2 40th Anniversary in Zilver Eucalyptus
  • Harbeth C7ES-3 40th Anniversary in Tamo Ash
  • Harbeth SHL5+ 40th Anniversary in Walnut
  • Harbeth M40.2 40th Anniversary in Walnut


Reguliere Modellen


P3ESR/M20.1

De ‘benjamin’ van de serie… Een ongelofelijk openheid en basweergave uit een prachtige behuizing niet groter dan een schoenendoos… Zijn holografische afbeelding en muzikaliteit zijn betoverend!

Door zijn grootte is de P3ESR het meest geschikt voor ‘near field’ luisteren in een kleinere kamer. De P3ESR kan door zijn gesloten behuizing straffeloos wat dichter bij de muur worden geplaatst dan de andere modellen.

p3esr

Compact 7ES-3

De Compact 7ES-3 is de absolute allrounder: makkelijk te plaatsen, makkelijk aan te sturen en onkritisch in de muziekkeuze. Met de C7ES-3 wordt luisteren weer genieten!

De C7ES-3 heeft van alle modellen de meest ‘verzadigde’ en rijke klank en heeft veel rust. Tegelijkertijd is zijn timing subliem en zijn afbeelding compleet vrij van de kast. Pure magie!

Harbeth Compact 7ES-3

Super HL5 Plus

De meest onderscheiden Harbeth zet een adembenemend groot 3D geluidsbeeld neer en is tonaal zo goed als perfect. Een luchtig hoog en rijk laag sluiten perfect aan bij het volledig open middengebied. Wow!

De Super HL5 Plus biedt een weergave die je de ‘hifi’ doet vergeten en je meesleurt in een reis door de muziek. de ‘HL5’ is makkelijk aan te sturen, maar haalt tegelijkertijd het beste uit de aangesloten electronica.

Harbeth Super HL5 Plus

Monitor 30.2 Domestic

De M30.2 brengt je dichter naar de muzikant dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Zijn evenwichtigheid en dynamiek maken hem een echte monitor, zonder vermoeiend te worden. De M30.2 verveelt nooit!

Het middengebied van de M30.2 is wereldberoemd en toont de opname voor wat zij is. De hoogweergave is dynamisch en open zonder enige scherpte.

Harbeth M30.1

Monitor 40.3 Domestic

De absolute referentie… Een voorbeeld van natuurlijkheid, gemak en rust. Een groots en dynamisch geluidsbeeld en een ongelooflijke muzikaliteit maken deze speaker tot een van beste in zijn klasse.

De M40.3 gedijt het beste in een wat grotere luisterruimte, waar zijn absolute controle en overzicht, klankechtheid en complete vanzelfsprekenheid maatstaven zet, ongeacht prijs.

Harbeth M40.2


Reviews


Reviews P3ESR/M20.1

Reviews C7ES-3

Reviews SHL5/SHL5 Plus

Reviews M30.1/M30.2

Reviews M40.2


Harbeth op Social Media